Bij voetklachten kan ervoor gekozen worden om gebruik te maken van (medical) taping. Taping kan gebruikt worden om verkeerde bewegingen minder goed mogelijk te maken, maar ook om spieren en pezen te ontlasten op specifieke plaatsen in de voeten of benen. (Medical) Taping kan op veel verschillende manieren worden toegepast. De techniek wordt ook in de fysiotherapie veel gebruikt.

 

Hoe wordt medical tape aangebracht?

medical tape op voet(Medical) Taping kan worden toegepast door de tape op een specifieke manier aan te brengen op de huid, zodat de tape de juiste spieren en pezen ontlast. Soms wordt tape strak om een gewricht of een groot gedeelte van uw voet aangebracht, om een bepaalde beweging te voorkomen. Hoe de taping wordt aangebracht is verschillend per klacht.

 

Medical taping bij hielspoor

In sommige gevallen wordt bij een fasciitis plantaris, in de volksmond ‘hielspoor’ genoemd, gebruik gemaakt van taping. Bij hielspoor is er sprake van een overbelasting van de peesplaat onder de voet. Een correcte taping van de voet kan deze peesplaat ontlasten, waardoor de pijn direct verlicht wordt. Dit is vaak een tijdelijke oplossing. Het is belangrijk dat je de juiste schoenen draagt en in sommige gevallen worden ook podotherapeutische zolen en/of fysiotherapie geadviseerd.

Naast hielspoor zijn er veel voorkomende voetklachten waarbij tapen van een voet

de klachten zeker kunnen verlichten of verminderen.